Επίσκεψη Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

Στις 24 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση κινεζικής αντιπροσωπείας και ερευνητών του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (Ι.ΕΛ.Υ.Α.) στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στο Ηράκλειο. Επικεφαλής της ομάδας των επισκεπτών ήταν ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας της Επαρχίας Guanxi, κ. Cao Kun Hua, ενώ μετείχαν εκπρόσωποι του Κέντρου Παραγωγικότητας, του Κέντρου Πληροφόρησης και του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας της συγκεκριμένης Επαρχίας. Από πλευράς Ινστιτούτου συμμετείχαν η Διευθύντρια, Δρ. Αναστασία Τσαγκαράκου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δρ. Εμμανουήλ Τζωρτζακάκης και εκ μέρους της Μονάδας των Χανίων ο Δρ. Γεώργιος Ψαρράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, ενώ από κινεζικής πλευράς μεταφέρθηκε η πρόθεση των Αρχών της επαρχίας Guanxi για εισαγωγή της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή, με στόχο την αύξηση του εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας εξέφρασε την πρόθεση συνεργασίας μεταξύ του τοπικού Ινστιτούτου Δασολογίας με το Ι.ΕΛ.Υ.Α., με σκοπό την μελέτη της δυνατότητας εισαγωγής της καλλιέργειας της ελιάς στην περιοχή. Συμφωνήθηκε η αρχική επικοινωνία μεταξύ ερευνητών από τις δύο πλευρές, με πρώτο στόχο την ανταλλαγή επισκέψεων για ενημέρωση Κινέζων ερευνητών για την καλλιέργεια της ελιάς και Ελλήνων ερευνητών για το τοπικό περιβάλλον καλλιέργειας. Εφόσον υπάρξει θετική αξιολόγηση σχετικά με την καταλληλότητα της περιοχής, απώτερος στόχος θα είναι η συνεργασία για τη δημιουργία πιλοτικών πειραματικών αγρών στην επαρχία Guangxi. Επιπλέον εκφράστηκε η πεποίθηση πως η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και σε θέματα τεχνολογίας ελαιολάδου και εν γένει βιοτεχνολογίας προιόντων ελαιοκαλλιέργειας.

Ο κ. Cao Kun Hua διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο πλάνο δράσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική χρηματοδότηση, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος των τοπικών Αρχών.

China visit 2017

 

Διαπιστευμένα Εργαστήρια Ελαιολάδου
oliveoil lab

nt4d

service el

Olive FruitΕνημερωτικά φυλλάδια

Developed by: Dionissis Efstathiou: @ | www