Διεθνής Ενημερωτική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) σχετικά με το αρδευτικό νερό και την κλιματική αλλαγή

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 3/9/2019 (ώρα 10:00 – 16:00), στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου στα Χανιά (αίθουσα Νικόλαος Ψυλλάκης) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν νέες τάσεις στη διαχείριση του αρδευτικού νερού, στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, με έμφαση στην ελαιοκαλλιέργεια. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι Ερευνητές από Ερευνητικά Ιδρύματα του Ισραήλ και της Ιορδανίας [Agricultural Research Organization (ARO), Ισραήλ και National Agricultural Research Center (NARC), Ιορδανία], καθώς και η ερευνητική ομάδα του ΙΕΛΥΑ. Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις στην εφαρμογή ελλειμματικής άρδευσης στην ελιά, νέες τεχνολογίες για τον καθορισμό του υδατικού στρες των ελαιοδένδρων, αποτελέσματα από την χρήση αστικών αποβλήτων και κατσίγαρου σε ελαιώνες και θέματα που αφορούν τη χρήση νερού χαμηλής ποιότητας για την άρδευση της ελιάς. Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΙΕΛΥΑ (www.nagref-cha.gr). Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

 
Developed by: Dionissis Efstathiou: @ | www